viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 8 de març del 2015

TIVISSA, SANTA ANNA, SERRA DE LA TRIA

La colla FARIGOLA PIXAPINS es va ampliant.
Avui es tractava de caminar donant plaer a la vista, veure paisatges agrícoles, conreats, molts de secà, amb ple de flors als ametllers i algun presseguer o de la seva família que ja comença a apuntar, alguna olivera mil·lenària que encara roman allí on va nàixer indiferent als diners que algun col·leccionista en pagaria. Un paisatge fort, mig esquerp, que ens recorda els nostres orígens de país de conquesta, de treball i d'aprofitament dels més petits racons de terres ondulades i pedregoses.
Comencen a la bonica població de Tivissa i ens allunyem direcció Serra d'Almos. Tivissa ens ofereix els murs de la seva església com a comiat del poble en una bonica panoràmica de la vila.
Ben aviat comencem a veure les oliveres antigues com al de la fotografia




Els components de la sortida d'avui.

Desprès anirem passant per terres conreades amb olivers i ametllers, algunes abandonades. Una mica de tot. Els ametllers estan en plena floració, flors blanques i roses segons la mena d'ametlla, plens a vessar, realment un espectacle per a la vista. 




Per un corriolet en enfilem a les restes de l'ermita de santa Anna. 
Sorpresa.
Apareix en Marc Castellnou, un dels autors del llibre del que anem seguint la ruta. El presento a la penya i en Marc sembla una mica aclaparat, li respectem la seva modèstia i el deixem fer.
Esmorzem per seguir camí. Durant una estona caminem per la cresta de santa Anna en camí perdut a causa del foc. Desprès baixem per una pista que ho és de manteniment d'una torre elèctrica.



I ja tornem als trossos, masos i terres conreades totes elles de secà, la qual cosa evidencia encara més el treball i l'esforç que van fer els nostres avis per mantenir la família i fer créixer el país. No ens podem estar de fer fotografies a aquest espectacle de vida i color. També alguna aprofita per aprendre a recollir espàrrecs silvestres. Ja era hora n'aprenguessis Cinta.



Sense adonar-nos-en el camí va tancant el cercle i anem tornant a orígen. Hem tingut una bona climatologia, un dia lluminós, clar, assolellat. En diversos indrets hem pogut veure amplies panoràmiques de diferents serralades i molts pobles que no hem sabut identificar perquè no dominem prou bé la zona.
Del que es tractava era de donar plaer a la vista amb colors i olors de primavera i ho hem aconseguit.
I com deia la colla s'amplia; avui tres noves incorporacions: Javi, Olivia i Lluís, amb Ricard, Albert, Elvira, Cinta i jo mateix.
Fins la propera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada