viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 1 de març del 2015

CAMINADA PER TIVISSA


Ja feia dies tenia ganes de sortir a la muntanya, cosa que no puc fer tant com vull, encara que algú no s'ho cregui.
Ja sabeu que estic seguint les rutes del llibre Muntanyes de Tivissa-Vandellosde l'editorial PIOLET en el que hi participa la meva amiga Txell Omella.
Avui li ha tocat el torn a la ruta T2. 
Sortim de Tivissa i anem seguint la pista cimentada que ens ha de dur al coll de la Maula. Aquest tram es poc interessant, primer per la superfície sobre la que caminem i segon per les vistes no massa gratificants. En arribar al coll tot canvia i se'ns ofereix a la vista tot una munió de serres que podem identificar: Llaberia, Cardó i els Ports les més clares i conegudes. Tenim la Pena-roja al davant.
Continuem per la costa del Moro i el collet dels Clots per arribar a les coves de Vilella, la del Pi, i la del Ramat que visitem i la del Cingle a la que no anem. Totes estan protegides per tancats de ferro per guardar les antigues pintures que contenen i que no no hem sabut veure de forma clara.
Pujant pel barranc dels Fogassos, una ascensió lleugerament exigent, suem la cansalada per l'absència de vent i la temperatura agradable del dia. 
Retornem a la pista cimentada que ens ha de dur a l'ermita de sant Blai, avui plena de romers que celebren la festa del patró ja que el dia que tocava, la neu i el fred els ho van impedir. És el primer cop que he pogut entrar a l'ermita.
Recordem que en aquest lloc és on el Sr. Enric Aguadé i Sans amb d'altres companys van posar les primeres marques de GR de la península ibèrica. En concret estem caminant pel GR7 que pujant des de TARIFA (Andalusia) arriba a ESPARTA (Grècia) i forma part del recorregut europeu E4.
Ja sols ens queda recórrer el quilòmetre justet que queda fins al poble en part per la pista, en part per corriol.
Una cerveseta en una terrassa i al Sol i per avui hem acabat, la Maria Cinta, l'Olga i jo. 





a poc de sortir de Tivissa

Vora el coll de la Maula

Baixant pels clots de Missamandell

Baixant pels clots de Missamandell

Baixant pels clots de Missamandell

Baixant pels clots de Missamandell

Cova del Ramat

Cova del Ramat

pujant pel barranc dels Fogassos


Una cisterna al costat d'un maset

ja arribem a Tivissa

1 comentari:

  1. M.he quedat amb les ganes. Espero poguer anar un altre dia amb vosaltres. Salutacions

    ResponElimina