viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 28 de gener del 2018

UNA VOLTA PEL TERME DE MARÇÀ



M’han convidat a caminar amb els de l’Areny de Mont-roig i he acceptat per dos motius, el primer que sempre va bé conèixer nova gent de muntanya i segon perquè la ruta era a Marçà, zona de la que ho desconec pràcticament tot.







Hem sortit dels afores de la població sobre les 09:00 i per la carrerada de les Taules ens hem dirigit a la Caseta de la Vall. Tot d’una suau ascensió després dels primers metres. 









Aquí hi trobem molt de vesc del qual en Xavi ens en fa l’explicació dient que és una planta paràsita transportada pels ocells i que s’arrela a les branques dels pins. En favor seu hi juga l’absència d’un vent fort i continuat, característica de gran part del Priorat ja que, d’aquesta planta, se’n pot trobar en d’altres localitats.



La primera troballa ha estat una antiga cisterna feta en mig de la muntanya. Més enllà la Caseta de la Vall, la qual ha estat reformada i es troba en bon estat per estar situada al cap de munt d’una finca de vinya que s’estén per tota la vall de Calàs fins gairebé la Fou.





Aquí esmorzem, ja tocava, i m’assabento que un parell de caminants han comprat el meu llibre Les rutes del Baró. En Xavi és qui m’ha reconegut i afirma que ell i el seu germà han caminat 18 de les rutes que hi descric. Per uns moments em sento reconegut per la tasca que vaig fer en recopilar informació i deixar-ne constància en un llibre.







Continuem la ruta per anar al mas d’en Cosme, una gran i antiga masia ara enrunada. Després baixem direcció la vall de Ritort a través de la qual farem cap a la carretera que ens durà de retorn a Marçà.









Abans d’arribar-hi fem una petita desviació per veure LA PALLISSA, una zona de la riera de Marçà en que hi ha uns bassals d’aigua, avui bruta a causa de la sequera, però que és usada per banyar-s’hi. Tot el seu entorn és de pedra vermella i arenosa idèntica a la d’Escornalbou.



El temps també ha ajudat a gaudir d’una bona caminada. Pel matí núvol i fresc i ja a les acaballes ha sortit el sol donant alegria als caminants.

Un matí perfecte amb molt bona companyia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada