viatgesicaminades.blogspot.com

dissabte, 21 de juliol del 2018

CANADÀ 4

s'acaba el meu periple canadenc, curt però intens, vuit dies recorrent les muntanyes Rocalloses, tot un mite per qualsevol muntanyenc i la veritat és que no tan sols no m'han decebut sinó que m'he meravellat encara més. Potser no és la majestuositat dels cims ni la seva altura - el més alt, el Robson frega els quatre mil sense arribar-hi - el que més m'ha enlluernat, ha sigut veure neu constant, geleres, aigua, boscos i tot en un espai grandiós, enorme, inabastable,  immens; això ha sigut el que més m'ha copsat, l'immensitat de l'espai.
Si algú de vosaltres vol venir-hi us dono uns detalls
1 - venir al setembre
2 - una temporada llarga
3 - ben equipats per muntanya
4 - cotxe propi, no cal 4x4 dur, amb un SUV,  suficient
5 - fer-vos soci d'albergs internacionals, podreu dormir en albergs molt ben equipats - amb excepciona - per un bon preu i fer-vos el menjar.
6 - estris anti mosquits i post picada. N'hi ha milers. Un siurell i/o un esprai anti ossos.
7 - obtenir el carnet internacional de conduïr per poder llogar el cotxe.
8 - obtenir per internet el visat per entrar a Canadà, i si heu de fer escala als USA, també el seu, ni que sigui per escala de trànsit, els "maracanos" són així de toca collons.
9 - una targeta de crédit, aquí la usen per a comprar un caramel.
En quant a la conducció, les carreteres són bones i el trànsit és molt respectuós,  vull dir que no són gens agressius ni impacients, malgrat això no respecten gaire o gens els límits de velocitat, no hi ha radars ni policies vigilant ni cal, la gent és educada i sols he vist tres accidents, dos d'ells crec que s'ho van fer ells sols, el d'avui sí que ha sigut entre dos vehicles.
Els canadencs són una mica freds tot i que sovint, en creuar-los, et deixen anar alguna frase o dues i una rialla, poca cosa més. I són una barreja de moltes nacions resultat d'anys de rebre immigrants d'arreu del món.
Si ets jove i vols viatjar i practicar l'anglés, els hostels que he citat són una oportunitat, pots treballar-hi a canvi d'un sou i allotjament i menjar a preu reduït, de pas conviuràs amb joves - nois i noies - de tot el món. Llàstima que ja soc gran per això, és una experiència única i molt valuosa.
Bé, ara un dia i mig a Vancouver i final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada