viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 31 d’agost del 2014

CAMINADA PER LES TERRES DE VANDELLOS

El fracàs d’ahir per pujar a la Mola de Colldejou se’m va quedar dins i avui havia de tornar a la muntanya. He decidit fer-ho amb una cosa força més senzilleta i amb la guia que em proporciona el llibre MUNTANYES DE TIVISSA-VANDELLOS de 6 autors entre els que hi ha la meva amiga Txell. Us recomano la publicació, ISBN B-34292-2011, editorial Piolet.
El Sol ja comença a escalfar quan inicio la caminada a MASBOQUERA. Desprès d’un primer tram de pista entrem al corriol que puja fins un collet i la punta Pallars passant per la cova d’en Tascó. Des de dalt podem gaudir d’una esplèndida panoràmica, tant de les muntanyes interiors com de la costa.
Baixem pel Coll de les Portes i desprès recuperem el PRC-91 que ens baixa fins la pista inicial. Tot baixant podem contemplar la quantitat de marges que encara romanen a la muntanya i algunes restes de masos, així com els encaixonats dels barrancs. El lloc es força semblant a molts d’altres que hi ha al nostre territori i que ens mostren l’esforç que feren els nostres avantpassats per sobreviure i prosperar. Una mostra, al meu entendre, de la força, treball i constància dels nostre petit país del que em de prendre exemple i seguir avançant fins a la independència.

És tracta d’una caminada curteta i fàcil molt recomanable per contemplar aquestes terres poc caminades.

Tram de camí empedrat

Cova d'en Tascó

vista de les barrancades



al fons, el mar i el baix camp

vista de les muntanyes de Tivissa

una balma per guardar bestiar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada