viatgesicaminades.blogspot.com

dilluns, 30 de maig del 2016

RECORRENT LA BARONIA. TERME DE DUESAIGÜES.

Com deia fa una setmana he reprès la tasca de seguir tots els camins, entradors, corriols, senderons, viaranys, pistes i llocs interessants de la Baronia d’Escornalbou, feina que permetrà actualitzar el mapa topogràfic de la zona per l’editorial Piolet.
A la primavera és un plaer caminar pel bosc, per la muntanya i pel pla. Retornen tots els tons de verd esquitxats de tot el ventall de colors que ens ofereixen les flors. Ara domina el groc de la Ginesta i plantes similars, però també trobem violetes, blaus i el vermell de la rosella. A més de ser plaent per la vista ho és també pel sentit de l’olfacte, i si el dia abans ha plogut, encara més.
Recórrer aquests llocs em fa conèixer el territori a fons i veure les antigues masies i casetes escampades arreu.

Ja vaig dir-ho en una altra ocasió. Estic disposat a escoltar i parlar amb tot aquell qui em pugui facilitar informació d’indrets de la Baronia, casetes, masies, fonts, casetes de marge o similars, arbres, coves, camins ja siguin coneguts o desconeguts o perduts.

I ara, unes quantes fotografies i fins la propera.



bassa de mina a l'entrada del Tros de ca la Viuda. Duesaigües.


Bassa de mina a l'entrada del Tros de ca la Viuda. Duesaigües

Igual a l'anterior













caseta de l'Eusebi. Duesaigües


Bassa de mina al tros de l'Eusebi. Duesaigües.

igual a l'anterior.

Tros de l'Eusebi. Potser era una "ocellera"


2 comentaris:

  1. Hola, Jordi. Reconozco varios de los lugares que muestras, sobre todo la casa de la foto 10, donde pasé prácticamente casi todos los veranos de mi infancia y juventud, hasta que mis abuelos (sus anteriores propietarios) la vendieron. Qué lástima verla ahora tan abandonada... Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manu. D'entrada gràcies per llegir-me. I sí, és una llàstima que alguns llocs es perdin en l'oblit però la vida és això, canvi constant malgrat molts cops no ens agradi. I menys a aquells que estimem la muntanya, la natura.
      Sigues feliç!

      Elimina