viatgesicaminades.blogspot.com

dimecres, 15 d’agost del 2018

AUSTRÀLIA 2

Dilluns anem a recorrer territori, malhauradament gran part d'Austràlia pateix sequera i els camps es veuen marronosos, sense herba per alimentar el bestiar, consegüentment els rius no porten aigua i les cascades que em vol ensenyar estan seques. Des de Gold Coast, al nord, fins Melbourne, al sud, al llarg de tota la costa hi ha una cadena de muntanyes i ara som en elles intentat veure algun salt d'aigua.
Dilluns anem a Dangars gorge i seguim per veure Gostwyck chapel una mena d'ermita, de passada un antic centre d'esquilar ovelles, en aquesta zona, a part de vaques, hi ha moltes ovelles de llana. Fem cap a Uralla, en petit poble famós per en Thunderbolt, una mena de bandoler. Fem un café en un local típic. En aquest país encara hi conviu l'arquitectura inicial amb edificis de fusta, porxades i balconades metal-liques, amb l'arquitectura moderna feta amb pedra i ciment, alguns edificis porten la seva data de construcció, 1850 i endavant.
Dimarts anem a Bakers waterfalls també sense aigua i després a Ebor waterfalls on finalment veiem saltar l'apreciat líquid. Mengem un Scone amb crema i melmelada, una menja típica en un lloc típic. Visitem el poble, o el que en queda, de Hillgrove on hi havia una mina d'or i tungste ara abandonada motiu pel qual també el poble ha quedat reduït a quatre cases velles.
Tota la ruta, llarga, la fem veient un territori ple de granges de vaques i ovelles.
A la tarda vaig a caminar una mica i tinc l'alegria del mes, rebo el ticket que em permetrà veure el partit de rugby entre els All Black i els Wallabies (Nova Zelanda contra Austràlia) el proper 25 a Eden Park, Auckland, Nova Zelanda. Un altre somni que compilé.
Per als qui voleu informació local us diré que el país és car, mes que Catalunya. Un hotel modest amb lavabo privat us pot costar a partir de 75€ nit. Menjar també és car. El transport el podeu trobar a través de www.transportnws.info pel que fa a la zona de Nova Gales del Sud, es a dir, Sydney i la seva regió. Alguns trens demanen reserva prèvia que pot fer-se per la web fàcilment. Amb tren o bus és fàcil desplaçar-se arreu, això sí, les distàncies són grans i ells no s'hi pensen a l'hora de fer cent quilòmetres. També tenen la Regional Express que fa els vols interns i comunica moltes ciutats petites, encara que sigui fent escala a Sydney.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada