viatgesicaminades.blogspot.com

divendres, 24 d’agost del 2018

AUSTRÀLIA i NOVA ZELANDA

Em vaig descuidar de dir algunes coses importants d'Austràlia. Inicialment eren un conjunt de regions com New South Wales, Queensland, West Austràlia i d'altres. El 1901 es van unir per formar el que avui coneixem com un sol país. Cada regió va conservar un govern amb una certa autonomia, potser una mica menys que l'autononia catalana. Més tard la part Oest es va voler independitzar, intent que en referèndum va perdre. Actualment Austràlia es governada per un primer ministre i NO és una república ja que pertany a la corona anglesa, com Canadà i Jamaica entre d'altres. Malgrat això fan i desfan al seu antull i la reina ni s'hi posa.
Un altre detall, a les estacions de tren hi ha sempre empleats que vigilen i faciliten el trànsit de gent; si veuen un turista despistat s'interesen i l'ajuden, als comerços t'atenen bé i ràpid, amb una rialla i un bon dia o bona tarda, com estàs, i quan marxes, compris o no, er donen les gràcies i et diuen que tinguis un bon dia.
Bé, Austràlia s'ha acabat, amb ella han sigut quinze paisos en els que he posat els peus aquest viatge i remarco posar-hi els peus perque sols n'he vist una petita part i no queda bé dir que els he visitat, amb ells he arribat a 81. A partir d'ara no sé si podre incrementar significativament aquesta xifra, m'agradaria arribar al centenar, però ho veig difícil.
Arribo a Nova Zelanda, on ja vaig estar el 2009, sols que ara començo per l'illa nord que encara no conec gens. La primera visita important será a l'estadi d'Eden Park, on dissabte juguen les seleccions de Nova Zelanda i Austràlia de rugby, dit d'altra manera, els All Blacks contra els Wallabies, un dels tres millors, si no el millor, partir de rugby que es pot veure al món. Un altra somni complert, un de menys a la llista.
Auckland és la capital del país. Està situada a l'illa nord i a la seva meitat nord. No és una ciutat massa atractiva, sobretot si la comparo amb Sydney, però permet ser una base des de la que bellugar-se si  volem usar els seus busos https://www.intercity.co.nz/
Normalment els turistes viatgen amb bitllet d'avió d'anada i tornada. Aviso que per poder embarcar en  un avió en qualsevol punt del món amb destinació NZ, us exigiran el bitllet de sortida d'NZ, si no el teniu, no embarcareu.
Si sou amants dels trens https://www.newzealand.com/ar/rail/
Continuarà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada