viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 11 de gener del 2015

DE VANDELLOS A PRATDIP

Avui hem fet una caminada lineal o radial. 
Sortim de Vandellòs on també celebren la festa de l'oli i de bo matí força gent gran ja s'hi aplega per agafar bon lloc i ajudar a preparar tot l'embull de coses que es necessiten.
Som poquets, Noelia, Silvia, Mª Cinta i jo, tres dones per un home ja gran .....
D'entrada el camí és ben fàcil ja que, més o menys, va seguint paral·lel a la carretera i tens poca pèrdua, tot senyalitzat amb marques blanques i verdes; en alguns trams encara trepitgem l'antiga carretera i en algun lloc la canalització del gas ha trastocat una mica el recorregut.
Primer Masboquera o Mas d'en Boquera com jo l'havia escoltat anomenar fa molts anys. No afirmo pas que sigui el topònim correcte però m'ho sembla. Ens aturem un moment als rentadors totalment refets i que no guarden cap pedra històrica.
A Masriudoms, aprofitem el recer que ens ofereixen els seus rentadors, també refets, per esmorzar. Avui fa vent i tenim núvols que no deixen que el Sol ens escalfi; a diferència de dies passats, es nota més el fred i anem ben abrigats.
Sortim de Masriudoms (d'aquest no em sona cap nom diferent) passant per davant del cementiri i ara guiats per les marques blanques i grogues del PR C-90 anem fent camí.
Primer passem pel mas del Cota i desprès pel mas de l'Abellar. poc desprès comença una curiosa construcció: la sèquia d'en Marian sobre la qual anem caminant durant una bona estona, la feina que es van fotre per poder dur l'aigua on i perquè fos. Al final de la sèquia hi ha la font de l'Anxera totalment seca.
A partir d'aquí hem de pujar per passar de la llera del riu Llastres, a l'altra costat, a la riera de la Dòvia, tot salvant el coll del Marques que no representa cap dificultat més que la del vent. Suaument anem baixant i podem veure els diversos tolls que forma la riera, avui plens d'aigua.
Poc desprès entrem a Pratdip. 
Una beguda, cotxes i cap a casa.
Fins la propera.
Avui no publico el track perquè aquesta ruta la trobareu al magnífic llibre Muntanyes de Tivissa-Vandellòs fet per una bona amiga meva, amb d'altres, i de l'editorial Piolet, també bon amic.


rentadors de Mas d'en Boquera

La Fonteta. Mas d'en Boquera

Rentadors de Mas Riudoms


L'era de Mas Riudoms

Mas de l'Abellar

en ruta


Sèquia del Marian

Clotades amb aigua a la Riera de la Dòvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada