viatgesicaminades.blogspot.com

dissabte, 24 de gener del 2015

VANDELLÒS - CASTELLÓ - COLLET DE LA CREU I RETORN

Els dies com avui amb Sol però amb una mica de fred i fort vent son dels que m'agraden per anar a muntanya ja que signifiquen que a mes de l'esforç de la caminada has de vèncer la climatologia i així com sota la pluja em molesta caminar, amb el vent no m'importa tant. I el vent neteja l'espai i les panoràmiques son molt més amplies i netes.
La concurrència ha estat minsa perquè sols vaig convidar la Maria Cinta a darrera hora; diversos entrebancs de feina han impedit fer una convocatòria com cal. 
Sortim de Vandellòs per anar a la seva antiga pedania de CASTELLÓ, poblet restaurat i que torna a tenir habitants fixes tot l'any.
Allí veiem el BASSOT DE CASTELLÓ que no és glaçat. Continuem ruta en direcció a la font el Beltran i els rentadors de Castelló. Enfoquem els Dedalts de Vandellòs on arribem desprès d'una suau pujada que no presenta dificultat.
A la carena bufa el vent però no pas amb la intensitat que ens temíem i amb l'escalfor del Sol no s'hi està malament. Tot i el vent l'ambien no és net i, per exemple, no podem veure el delta de l'Ebre, hi ha com una mena de pols o boira. Passem pel pou del Macià i la punta de Castelló dces d'on iniciem la baixada al barranc del Llord.
D'allí i ja per pista passem per la font de l'Irla per atacar els darrers metres en pujada que en duen a Castelló. I des d'allí refem el mateix camí per retornar a Vandellos.
Una bonica caminada per bonics indrets
Com sempre que vaig per aquesta zona és una ruta extreta del llibre Muntanyes de Tivissa-Vandellòs de l'editorial Piolet,  que us recomano i per això no publico el track







antic camí a Castelló

Castelló

Castelló

Cabana de pedra l'interior de Castelló

Bassot de Castelló

Als rentadors de Castelló

el que queda dels rentadors de Castelló

Cova amb balma

Vorejant la roca hi ha el camí de baixada

Vista de les muntanyes de Vandellòs

Font de l'Irla

Camí d'accés a Castelló.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada