viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 26 de novembre del 2017

CAP DE SETMANA VARIAT

Dissabte 25

Després d’un divendres tens em convenia passar unes hores de dissabte matí caminant. Em quedava anar de Porrera al coll dels Feixos, ruta que vaig intuir diumenge passat, tot anant del mateix poble al coll de Cortiella.


Avui m’he volgut estalviar els quasi tres quilòmetres de ciment que hi ha fins la desviació i els he fet amb cotxe. D’allí en surt una pista en bon estat que va pujant de manera suau i vorejant muntanyes i valls, de manera que dona força tombs i retombs.


Realment el recorregut no té massa per explicar, no hi ha grans vinyes i la majoria son finques i masies mig abandonades o del tot. Tampoc hi ha bosc excepte en algun tram.


Trobo l’ermita de santa Maria, un edifici estrany i enrunat. Al seu costat una masia extraordinàriament alta i, a pocs metres, la boca d’una mina, ara tapiada.

Des d’aquí queda poc per arribar al coll dels Feixos on un pal indicador informa de les diferents destinacions a que puc optar. Però el meu objectiu acaba precisament aquí.


Retorno al punt d’origen. El matí ha sigut grisot, ennuvolat, amb un vent més aviat fresquet.


Diumenge 26

Ja es pot anar des de Duesaigües al coll de la Teixeta per camí.

Sortim del poble per la carretera que mena al coll. En arribar a la font del Barrancó, la deixem per continuar pel camí dels Massos que seguirem fins gairebé al final on ens cal prendre una pista clara a la dreta que ens manté paral·lels a la carretera que passa per sobre nostre.

Al cap d’un centener de metres, deixem a la dreta una desviació per anar a una caseta moderna i perfectament mantinguda i ja enllacem amb la nova pista, molt ample, que ens farà arribar a una de les rotondes situades al coll de la Teixeta.

Avui fotia més fred que ahir i, a estones, un bon vent. Sort del sol.


Un matí magnífic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada