viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 3 de juny del 2018

ROMANIA

Fa calor ja de bon matí, a Bucarest arribem als 30º i jo que he escollit aquesta ruta per no patir-ne tanta. Hi ha el que hi ha i cal seguir.
La meva ruta per romania s'acaba, com també s'acaba viatjar de manera autònoma gràcies a disoposar de cotxe, a partir d'ara tot amb bus o tren. Romania té diverses etnies i cultures de la mateixa manera que també és diferent el seu paisatge. Jo, que soc amant de la muntanya, prefereixo el nord, Transilvania, farcit de muntanyes, rius, arbres i on també les persones són diferents, no tan agitanades. Als seus pobles encara hi predomina l'agricultura manual i tradicional, arreu trobes els pagesos carregats amb els seus estris, aixada, rasclet, forca i dalla. Sí, sí, dalla i alguns ben prima que tenen ja la fulla dels anys que fa que l'esmolen. Molt pocs tractors i vells, absència total de maquinaria moderna.
Pel que fa al turisme trobes de tot, des de petites cases o "pensiune" a hotels amb més categoria, jo he estat a les primeres, les trobo més íntimes i acollidores i et donen més oportunitats de relacionar-te amb altres persones. També tot esta bastant ben indicat malgrat és necessari un navegador que pot ser el del mòbil. Us podeu trobar de voler visitar algun monument i que estigui tancat, de vegades hi posen un teléfon i venen a obrir.
Pel que fa a la seguretat per a mi que és absoluta, com també ho va ser a Kosovo i a Bulgària. Transitar per les seves carreteres es segur sempre i quan vigilis varies coses: els senyals de trànsit, el ferm de la carretera - al nord pitjor que al sud - la policia i els seus radars que et capturen de cara, no com els nostres que ho fan quan ja has passat, i sobretot alguns conductors lleugerament eixelebrats, cal tenir sempre un ull al retrovisor per veure'ls venir i deixar-los pas. Jo he fet més de mil quilòmetres i no he tingut un sol problema.
Bucarest, la capital, no té res d'interessant com no sigui us agradin les grans avingudes amb parcs que d'aquestes m'hi ha diverses. Avui diumenge sí he pogut caminar per la Victoria calea, o carrer Victòria, una llarga i ampla avinguda molt cèntrica on sembla que s'hi aplega molta gent per passejar , gaudir del bon temps, de les múltiples paradetes que s'hi instal-len i de tots aquells que es disfresen per atraures als nens.
Com a totes les principals capitals del món renen el seu city bus que costa 25 leis, uns 5,5 euros, però s'hi va perqué no sigui dit.
I en quant al manteniment, tot molt barat, a Bucarest no tant, una menjada menys de 10 euros, cerveses incloses. Avui mateix, 1litre de cervesa en jna terrassa 2,6 euros.
Per anar o venir de l'aeroport el bus 783 us deix a la plaça Universitat o Unirii que son al bell mig de la ciutat i no arriba a costar ni un euro, o si esteu de sort com jo, ni això.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada