viatgesicaminades.blogspot.com

dissabte, 26 de maig del 2018

BULGARIA SOFIA

S'acaba la visita a aquest país. Sofia, antigament SERDICA té una antiguitat de sis mil anys. El seu centre és amable, vull dir que no t'has de barallar gaire amb els cotxes ni amb grups compactes de persones, turisteso no. Un recorregut complet es pot fer jn un dia i sense aprofitar massa les hores, queda temps per seure en una terrassa i beure un bon vi o una bona cervesa local o d'importació.
En general són educats i respectuosos i el trànsit no és gens agressiu, pots confiar en els semàfors i els passos de vianants.
La ciutat la creuen dos rius o quelcom que s'hi assembla. El monument més gran es la catedral d'Alenxander Nevsky i al seu costat l'antiga església de santa Sofia que, finalment, és qui va donar nom a la ciutat degut a que els viatgers anticsa es referien a ella enlloc del nom de Serdica per indicar l'indret.
Els antics banys públics són ara un museu com també ho és l'antic palau reial. També trobem una mesquita, una sinagoga i una església catòlica tot barrejat amb d'altres edificis com el palau de justícia, teatres, etc. És destacable l'existència de places arbrades que serien un regal del rei Alexander a la seva esposa.
És també curiós que l'antic rei, Simeon, llargs anys exiliat a españai protegit de campechano I ara és el primer ministre del país en coalició amb els antics comunistes. El poder no té entranyes ni miraments.
Bulgària és un país econòmic per les butxaques peninsulars i no seria mala idea venir a viure-hi la jubilació, el que no se és com funciona la sanitat.
Al centre hi podeu arribar des del'aeroport amb el bus 84 ó 184. La parada final aus deix en una gran plaça on comença el carrer Gurko recorrentel qual arribareu al rovell de l'ou. El bus costa 1,60 levas, juns 90 cèntims d'euro. Arreu trobareu caixers i cases de canvi i podreu pagar amb la targeta també arreu. Si aneu més de pobre, com jo als supermercats BILLA hi ha de tot, finsi tot menjar preparat, els trobareu per totala ciutat.
Si voleu fer una visita turística completa aneu a les 11o a les 6 a les escales del palau de justícia i afegiu-vos a qualsevols dels grups que surten, sols costen la voluntat i són molt interessants, funcionenels 365 dies de l'any.
Bé, potser ja n'hi ha prou, oi?







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada