viatgesicaminades.blogspot.com

dijous, 24 de maig del 2018

BULGÀRIA

I després de Kosovo, Bulgària. Aquest no és pas un país ple de turistes, més aviat no n'hi veus i és que tampoc el país fa massa per atraure visitants. En el meu cas, que viatjo sol i amb cotxe de lloguer recorrent les seves carreteres, hi ha monents en que es fa difícil arribar als llocs i veure les coses interessants.
Em vaig preparar el viatge per internet - darrerament hi faig tot per la xarxa - i això ha motivat que algunes aturades hagin estat inncessàries o massa llargues. Bulgària és un país amb coses que oferir però no massa, i la seva visita no ocupa massa temps. A més, moltes d'elles estan molt separades, de manera que es millor que et portin que no conduir molts quilòmetres com he fet jo. Ara bé, aquesta opció et dona més llibertat.
La primera visita va ser a Rila, el famós i nomenat monestir. Val la pena, sols sigui per veure que les religions i els religiosos sempre gaudeixen dels millors llocs i del llocs amb més riqueses per centímetre quadrat, tan se val si són catòlics, com musulmans, com ortodoxes, com budistes.
El que té demés espectacular el país són les muntanyes i per veure-les i viure-les cal anar a Bansko, la capital d'una zona amb estació d'esquí i rutes de muntanya. Jo, es que m'he enamorat de les muntanyes balcàniques, són d'una bellesa excepcional, altes, plenes d'avets, d'aigua, de vida, de color.
L'antiga Tràcia https://es.m.wikipedia.org/wiki/Tracia conserva restes de les seves tombes a Shipka, visita que no pots passar per alt.
D'allí a Ivanovo, canvi total de paisatge. El nord de Bulgària és més pla i es dedica a l'agricultura en grans finques: blat i moresc. La seva extensió va més enllà de la vista creant espais que a Catalunya són inimaginables. Aquí podeu visitar una capella que aprofita una cova en la paret d'un cingle i que conserva uns frescos molt valuosos.
I ara li toca a la capital de la que ja us en parlaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada