viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 2 de novembre del 2014

FALSET AMB SENDERISMO DE TARRAGONA

Avui he volgut conèixer nova gent amant de la muntanya i acompanyar-los en la seva ruta. Penso que aquest grup de FB de Camins i Senders és un bon lloc de comunicació que no està del tot explotat en benefici de poder fer caminades amb persones diferents del propi àmbit i a llocs als que habitualment no anem.

Així que, dit i fet, just al punt de les 09:00 he arribat a Falset on ja hi era el gruix del grup, en Diego, el cap, en Jordi, en Ramon, l'Anna, l'Ariadna, l'Isidre i just darrera meu arriben en Jóse i l'Assumpta.

La sortida de les ciutats o pobles grans acostuma a ser lletja i aquesta no és una excepció. La construcció de la variant de la N420 per l'exterior de la vila ha comportat el tall dels antics camins i ara ens cal passar per l'interior de les canalitzacions que han quedat sota aquesta construcció. Immediatament desprès ja comença el camí que puja al coll de l'Eudalda. Cal dir que segons el mapa consultat aquest coll té el nom masculí o femení o de l'Eulàlia i, fins i tot, una ubicació una mica diferent. Hauria de fer una mica de tasca de recerca per definir bé les noms i la situació.

Desviem a l'Est per crestejar per les Soleies trobant restes de refugis de la guerra i alguna caseta de pedra seca. Passarem per davant de l'alzina del Magí, un magnífic exemplar d'aquesta mena d'arbre i descendirem per creuar el barranc de la Vila des d'on ja contemplem tot el conjunt de pedra arenisca que conforma sant Gregori i que dóna lloc a espectaculars formes a la roca, coves, forats, racons en els que cadascú pot deixar voleiar la seva imaginació veient-hi les figures que millor li semblen.

Esmorzem sobre una roca plana que ens permet veure Falset i el seu contorn per desprès continuar amb la visita a la part oberta de l'ermita. Alguns pujarem fins les torres pel grau del mateix nom i acabarem, tots junts, a sant Cristòfol i el seu avenc.

D'aquí ja per pista i altre cop passant per sota la carretera per un altre túnel arribem als vehicles amb els que retornem a casa.






Vista general de la muntanya de sant Gregori






Vista general de Falset i Marçà des de la muntanya de sant Gregori
Avui 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada