viatgesicaminades.blogspot.com

dilluns, 17 de novembre del 2014

TOMB DELS BORJOS, CINGLE DE LA PUÇA I ROCA CABELLSaA

Avui altre cop canya. Una caminada curta però exigent i seguint el ja conegut llibre de les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs.
Per començar una llarga estona, uns 3 quilòmetres, en zona obaga fet que permet estar en un bosc fresc i de molt agradable caminar. Les grans parets que et protegeixen, els cingles dels Borjos i els de la Puça, son alhora com una defensa del vent i una amenaça constant del poder de la natura. Roca granítica tallada a pic verticalment .
Just al cingle de la Puça hi ha la bauma de la Gralla a la que val la pena desviar-se del camí per un moment i anar-hi.
Poc desprès tombarem per pujar pel grauet del DESPISTAT o de la PUÇA, una pujada fàcil que ens durà dalt dels cingles que, fins ara, hem estat caminant per sota.
Ara ja entren en terreny aeri el de les vistes panoràmiques. REALMENT IMPRESSIONANTS, sols per elles val la pena fer aquesta ruta i pujar a aquestes alçades. No diré res del que es veu per no oblidar cap raconada, però així com la vista abasta a llarga distància, el fet de tenir els cingles als peus, amb els seus tallat i a baix les raconades amb algun maset i terrenys conreats t'omple l'esperit i et fa gaudir de l'esforç que has fet per sortir a caminar un dilluns ventós. 
A partir d'aquí la ruta cal seguir-la amb atenció doncs és molt fàcil errar la ruta si bé hi han fites i alguna pintada blanca. Anem carenejant ara just per sobre dels cingles que abans teniem sobre nostre. Una preciositat.
Passo per Pinangleres i ja el camí va cercant l'únic espai obert per baixar a Tivissa. Al final sols queda escollir si fer-ho per la via ferrada o no. Naturalment escullo la segona opció que amb un fort desnivell et baixa al lloc d'origen.




TIVISSA




sender d'accés al coll de Borjos


Cingles de la Puça


Cova de la Gralla

Cova de la Gralla

Grau de Despistat o de la Puça




La Mola de Genesies a la llunyania


aquí podem jugar a endevinar quin és cada poble que veiem



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada