viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 21 de desembre del 2014

GR 174

Sortida de l'Associació Esportiva Baronia d'Escornalbou. Un tram del GR 174, des de Scala Dei fins a Torroja.
Avui és la tercera jornada d'aquesta sèrie de caminades que organitza l'Associació i la segona a la que assisteixo juntament amb en Joan, la Sílvia i l'altre Joan de Duesaigües, en Jaume, en Carles, en Lluís i jo de Riudecanyes i l'Alba d'Alforja.
Sortim de casa amb promesa de Sol però amb espesos núvols enganxats als lloms de la serra. Al coll de la Teixeta ja hi trobem boira. Deixem un vehicle a Torroja on no hi fa massa fred i NO HI BUFA EL VENT. D'allí a Scala Dei on reprenem la ruta que vam deixar la darrera jornada. 
La major part del camí es fa per pista de manera que podem anar còmodament fent-la petar mentre caminem per entre mig de vinyes en les que ja no hi queda cap fulla, sols alguns raïms secs que la màquina de veremar es va deixar i les redoltes a punt de ser esporgades per la temporada vinent.
Gairebé tota la muntanya és conreada amb ceps joves de noves modalitats més productives que les originàries del priorat, sols queda alguna raconada amb vinya antiga que ajuda a mantenir el sabor i potencia natural dels vins del priorat.
Arribem a la Vilella Alta, poble governat per una junta ja que a les darreres eleccions municipals NINGÚ va anar a votar impedint així que un candidat del PP (Partit Pocasolta) i resident a les Canàries quedes escollit com alcalde. Aprofito per recordar que el PP presenta candidatura tots els pobles del país amb persones d'arreu del país amb l'única finalitat de cobrar subvencions. Desprès que no em vulguin vendre transparència ni honestedat.
Esmorzem a la plaça i en acabar rebem la visita d'una trentena de motos de carretera de gran cilindrada que l'omplen a vessar. Com a mínim aquests no llauren els camins de muntanya.
En una hora i mitja entrem a Torroja del Priorat. L'interior del poble està força arreglat, carrers empedrats i algunes cases refetes o arreglades. És un poble força bonic. 
I ara surt el Sol que s'imposa als núvols i al mateix temps, a l'ombra, es nota la fresca. 
Un meravellós dia de muntanya.





arribada a la Vilella Alta

Celler

El Sol lluitant amb els núvols sobre la serra del Montsant

Arribada a Torroja del Priorat

Detall de Torroja

Una parella de caminants arribant a Torroja

Descans final
Entrada a la Torre Roja, antiga torre de defensa i que dóna nom al poble.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada