viatgesicaminades.blogspot.com

dimecres, 10 de desembre del 2014

CAMÍ DE LA TORNIOLA

Avui he anat a La Torre de Fontaubella, un municipi del Priorat de 135 habitants, situat sota la Mola de Colldejou i sota la serra de l’Argentera. El seu terme muntanyenc dóna per a molts camins de muntanya, fet que el seu alcalde, Jaume Rofes, reconeix i es preocupa per mantenir-los nets i transitables. Té l’avantatge que el seu agutzil, en Dídac, un noi de 25 anys és un enamorat del poble i es coneix bé el terme i els camins, els actuals i els vells.

Quan vaig proposar a l’alcalde de recuperar el camí de la Torniola, aviat va estar-hi d’acord i ho vull remarcar perquè hi ha molts d’altres municipis amb força més habitants, recursos i alcaldes que s’omplen la boca amb promocionar el seu territori però que desprès no fan absolutament re més que estudis costosíssims que acaben oblidats en un calaix i passen olímpicament dels camins del seu terme. Així es que els muntanyencs hem d’agrair a l’alcalde de la Torre de Fontaubella la seva bona disposició per mantenir i recuperar els camins de muntanya i posar-lo d’exemple en aquest aspecte de la feina d’alcalde.

Amb en Dídac hem començat la ruta a la font de Fontaubella seguint el camí que mena a Massanes o Maçanes. Desprès ja recte amunt seguint el camí que pretenem netejar. Cal dir que el camí, més o menys, ja existeix però que degut a la caiguda d’arbres i l’abandonament l’actual traçat no segueix la ruta original. Amb gran esforç hem anat veient on hi havia les pedres de l’antic camí i hem pogut veure els girs originals que hem deixat ben marcats per procedir a la recuperació de l’autèntic traçat original. Desprès, quan el camí ja guanya alçada la brossa ja era impenetrable i ens hem vist obligats a seguir el traçat actual que de ben segur, no ha de variar gaire de l’original.

Amb aquest camí podem connectar la vall de Massanes o la Torre amb Colldejou resseguint tota la cinglera Est de la Mola de Colldejou.

O sigui que si hi aneu ara el trobareu ple de cintes d’abalisar i el podreu fer totalment fins arribar a connectar amb la pujada a la canal Fosca i allí ja podeu escollir. Un detall, quan arribeu dalt a un roquissar, hem tingut una petita marrada i hem marcat un tram de camí que no te sortida; en recuperar el bon traçat no hem pogut retrocedir per traure les cintes, cosa que farem quan anem a netejar.

Ah! I hem descobert una cabana de pedra seca que aprofita una balmeta que es tota una preciositat.

Us recomano fer la ruta tot i que ara està una mica embrossada però podeu prendre unes tisores i un xerrac i ajudar traient alguna branca.

Us deixo l’enllaç amb el track de la ruta d’avui.

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=8423858 




inici camí de la Torniola

en Dídac sortint de la brossa per posar marques

la cabana de pedra seca que hem trobat i de la que caldrà investigar el nom





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada