viatgesicaminades.blogspot.com

divendres, 26 de desembre del 2014

LOCALITZEM ANTIGUES RESTES

No es que per nadal mengés ni begués massa perquè el físic ja no dona per excessos, dels que tardes tres dies en recuperar-te. He adoptat la tècnica de menjar i beure una mica més durant els dies de festa de manera de poder-ne gaudir, no patir.
Avui de bona hora sí que m'he calçat les sabates de caminar, m'he posat roba d'abric, els estris de ruta com son la gravadora, el GPS, la càmera de fotografiar, el mòbil i una mica d'aigua a la motxilla.
Tinc la gran sort que no em cal agafar el cotxe per anar a caminar per la muntanya i és el que he fet avui, sortir de casa i amunt direcció collet d'en Cases. De primer has de pujar fins al cap de munt de l'urbanització Montclar. Un cop en surts ja ets dins zona de conreus abandonats en els que hi ha crescut més o menys bosc.
El primer detall notori que trobes és el Mas d'en Cases per alguns anomenat del Clot, però re de re de clot, ja que té unes magnífiques vistes




MAS D'EN CASES

MAS D'EN CASES I LA SEVA VISTA
Per damunt del Mas d'en Cases segueix la pista i s'arriba al Collet del mateix nom. Canviem de vessant per baixar direcció a Riudecols deixant les pistes d'esquerra i dreta.
M'han dit que el topònim RIUDECOLS prové de RIU DE CÒDOLS (jo em pensava que venia de Riudeculs).
Baixarem per la pista fins trobar la cruïlla per la que marxem per la dreta, passem a tocar del filat d'una masia i seguim el clar camí. Amb prou feines ens adonarem i entre els arbres veurem les restes de l'ermita de sant Bartomeu.

Entre els arbres apareixen les parets de l'antiga ermita de sant Bartomeu

El que queda de l'ermita

Seguint l'evident camí ens allunyarem de l'ermita. Hem de parar atenció on desviar-nos per anar a trobar la pista que ens ha de baixar al camí de Riudecols a Botarell. Mireu la fotografia.

Tot i que la ruta segueixi per l'esquerra cal seguir un esborrat corriol que en aquest punt gira a la dreta.

Arribem a una pista que seguim per l'esquerra, fins trobar la següent pista que és el camí de Riudecols a Botarell i que seguirem per la dreta. Davant nostre tenim el Mas d'en Giol o d'en Gil

Mas d'en Giol o d'en Gil
Seguim direcció Botarell o sud i passem el barranc del Llevat. Al davant nostres i a la dreta hi ha un pinaret i al seu interior la Torre del Moro.
Vull aclarir que per arribar-hi cal entrar en propietat privada i això exigeix respecte i capteniment, hem de respectar el que hi ha: arbres, plantes, regs i no malmetre re ni deixar-hi restes com mocadors, enbolcalls de galeta, llaunes i altres merdes. Se'm fum si el propietari fa el que faci. Els qui en entrem a la SEVA PROPIETAT, no hem de deixar-hi re més que la petja de les nostres sabates, sols així potser farem que el lloc sigui visitable o ens esperin amb l'escopeta.
Pugem per una pista cimentada i voregem un conreu d'olivers i quan ho veiem possible ens enfilem al turó. Aviat i entre els arbres veurem dues parets de pedra edificades sobre un roquissar: son les restes de la Torre del Moro.


El que queda de la Torre del Moro





Sortir és millor fer-ho refent el camí de pujada, em sembla molt més respectuós amb la propietat privada.
Retornem al camí de Riudecols a Botarell i el seguim en la direcció que vulguem. En el meu cas per la dreta. A la casilla del Portbou, prenc una drecera per pujar direcció l'Aixadat i el mas d'en Rat per retornar a casa meva.
Una ruta que ha durat uns 150 minuts i que és pot fer fàcilment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada