viatgesicaminades.blogspot.com

diumenge, 28 de desembre del 2014

SERRA DEL GARRIOL, PORTELL DE L'ESCAGASSAT I RETORN A COLLDEJOU

Matinal de diumenge per fer el camí recentment obert per la carena de la Serra del Garriol que ens permet tenir altres perspectives de Colldejou, la Mola i tot el seu entorn.
Aquest camí ha estat obert en una acció promoguda pel Patronat de Turisme de les Muntanyes de la Costa Daurada. 
Sortim de Colldejou per carretera per anar a trobar el PR direcció Pratdip. En Joan, la Natim en Genís i la Noelia de Duesaigües, en Jordi de Mora, la Mª Cinta d`Ascó i jo, de la Baronia d'Escornalbou.
D'entrada el camí es va enfilant i la primera aturada és a la Font del Bullidor. Continuem direcció Pratdip fins trobar el pal indicador. Cal dir que tot es ben assenyalat amb pals i la ratlla groga que va marcant la ruta. 
L'enhorabona per la pintora.
L'ascens a la carena de la serra del Garriol és molt bonic de fer i, com deia, ens permet veure tots els pobles del Baix Camp i els llocs naturals com Escornalbou, les pedrisses, la Mola, Colldejou, Puigdegarses i ... no acabaria de dir noms i més noms i els que no em sé.
Desprès arriba la baixada i fem cap al camí asfaltat del Prat que seguim per la dreta fins arribar al coll del Guix om girem a l'esquerra entrant per ampla pista. Un pal indicador ens indica com arribar al Molló dels 4 termes.
Allí ens hi fem la fotografia de rigor i desprès baixem pel grau o portell de l'Escagassat fins als antics pous de mines.
Aquí tinc un error i es que no se trobar el camí que puja a Colldejou de manera que anem fent fins arribar a la carretera de Mont-roig per deixar al més cansat (jo no em quedo perquè em fa vergonya) mentre la resta continuem per l'antic camí de Mont-roig a Colldejou a retrobar els vehicles.
D'aquesta manera una caminada prevista d'uns 10 quilòmetres ha estat de 15,5.
Bé, tot sigui per cremar una mica els excessos d'aquests dies.

I aquí us deixo l'enllaç de la ruta per si us interessa: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=8524790 


VISTA DE COLLDEJOU

EL GRUP A LA FONT DEL BULLIDOR

NOU PAL QUE ASSENYALA "EL CAMÍ DE LA CARENA"

baixant cap a la rasa de l'esquirol

Baixant de la carena

Molló dels 4 termes

la típica "selfie" al molló dels 4 termes

Restes de les mines

restes d'un pou de la mina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada